Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

1. Moet ik per se in de doelgroep LGBT+ vallen om van je diensten gebruik te kunnen maken?

Bij mij hoef je je niet te verantwoorden of je wel of niet in de LGBT+ doelgroep valt. En ja, het is uiteraard mogelijk om van mijn diensten gebruik te maken als je niet in de LGBT+ doelgroep valt.

2. Hoe word ik aangesproken?

Tijdens onze kennismaking bespreken wij hoe we elkaar aanspreken. Wil je met een andere naam aangesproken dan de naam die in je paspoort staat? Of wil je met ‘meneer’ aangesproken terwijl er ‘mevrouw’ in je paspoort staat? Bij mij is dit allemaal oké.

3. Kun je een mediation starten als er geen conflict is?

Jazeker! Het is zeker mogelijk om een mediation te starten zonder dat er sprake is van een conflict tussen clienten. Deze vorm van mediation heeft zelfs een eigen naam, namelijk ‘pre-mediation’.

4. Waar vinden de afspraken plaats?

Mijn hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht (Oorsprongpark). Daarnaast heb ik kantoren door heel Nederland, kijk hiervoor even op de pagina ‘Contact‘. Ook werk ik veel via videobellen.

5. Breng je kantoorkosten in rekening?

Nee, ik breng geen kantoorkosten in rekening bovenop mijn tarief.

6. Ik weet niet zeker of mijn vraag onder je specialisaties valt, kan ik toch bij je terecht?

Stel gerust vrijblijvend je vraag via whatsapp, e-mail of bel even, dan bespreken we of ik je kan helpen. Kan ik je niet helpen? Dan kan ik je misschien wel doorverwijzen naar een specialist uit mijn netwerk.

7. Ik ben geen LGBT'er maar degene waar ik een mediation mee wil starten wel. Sta jij aan de kant van de LGBT'er?

Wanneer je me als advocaat inschakelt ben ik partijdig. Wanneer ik als mediator optreedt zijn de partijen voor mij gelijk en ben ik onpartijdig.  ‘Onpartijdig’ houdt in dat ik niet aan de kant van één van de partijen sta tijdens een mediation. Dit betekent dat ik niet aan de kant van de LGBT’er sta, en ook niet aan de kant van de niet-LGBT’er.

8. Maak je ook samenlevingscontracten voor een relatie bestaande uit twee personen?

Ja!

9. Wat kan je betekenen voor draagmoeders en wensouder(s)?

Inmiddels heb ik een flink aantal draagmoedertrajecten begeleid. Draagmoedertrajecten starten voordat de zwangerschap ontstaat en worden pas na de geboorte van het kind afgerond. Omdat we intensief met elkaar samenwerken vind ik het belangrijk dat zowel de wensouders als de draagmoeder (en eventueel haar partner) zich goed voelen bij mij. Neem daarom gerust contact op voor een kosteloze kennismaking.

10. Kan ik vrijblijvend kennismaken?

Ja! Dat kan zeker.

Gewoonlijk ben ik van maandag tot en met zaterdag tussen 13:00 uur en 20:00 uur bereikbaar op het telefoonnummer + 31 (0)6 112 72 122.  Wanneer ik in gesprek zit kan ik niet opnemen, stuur dan een e-mail, Whatsapp of spreek mijn voicemail in en ik bel zo spoedig mogelijk terug.

11. Op welke tijden ben je telefonisch bereikbaar?

Gewoonlijk ben ik van maandag tot en met zaterdag tussen 13:00 uur en 21:00 uur bereikbaar op het telefoonnummer + 31 (0)6 112 72 122.  Wanneer ik in gesprek zit kan ik niet opnemen, stuur dan een e-mail, Whatsapp of spreek mijn voicemail in en ik bel zo snel mogelijk terug.

12. Is Kim Smienk zelf LGBT'er?

Ja!

13. Waar vind ik het Youtube-kanaal van Kim Smienk Mediation?

Mijn Youtube-kanaal vind je door HIER te klikken!

×