Kim Smienk

Kim Smienk
Eigenaresse

Mijn naam is Kim Smienk. Ik heb Rechten gestudeerd aan de Universiteit Leiden en de Universiteit Utrecht. Oftewel: ik ben meester in de rechten. Mijn juridische opleiding geeft mij een stevige basis voor het maken van uw overeenkomsten en afspraken. Daarbij ben ik MfN-geregistreerd mediator, gespecialiseerd in Familiemediation.

De Leidse Rechtswinkel

Mijn affiniteit met mediation en familierecht is in 2013 ontstaan toen ik spreekuren hield op de Leidse Rechtswinkel en ik mijn cliënten adviseerde over hun juridische positie ten aanzien van het familierecht. Hier leerde ik dat LHBTI’ers met andere rechtsregels te maken krijgen dan de ‘man+vrouw’-stellen. Dit bracht mij op het idee van ‘LHBTI Mediation’.

Als mediator ben ik gespecialiseerd in relaties tussen cliënten met diverse genders, seksualiteiten en relatievormen.

MfN én ADR-registermediator

Ik ben zowel MfN-registermediator als ADR-registermediator. Dit betekent dat ik gekwalificeerd mediator ben en voldoe aan de registratie- en kwaliteitseisen van het MfN en het ADR, werk onder vastgestelde condities (kwaliteitsnormen) en val onder het klacht- en tuchtrecht. Om MfN-registermediator en ADR-registermediator te worden heb ik erkende mediationopleidingen gevolgd, een theorie-examen en een assessment afgelegd. Daarbij beschik ik over voldoende praktijkervaring en houd ik mijn kennis en vaardigheden continu op peil. Oftewel: een registermediator staat voor kwaliteit. Meer lezen over het MfN? Of meer lezen over het ADR?

Ik geloof sterk in de autonomie van mijn cliënten en zal mij tijdens mijn gesprekken altijd neutraal en onpartijdig opstellen.

 

LHBTI’ers hebben in hun leven al vaak genoeg hun relatievorm, gender en/of seksualiteit moeten uitleggen, bij mij als mediator is deze uitleg niet nodig.