Over Kim Smienk

Over Kim Smienk

Advocaat-mediator

Mijn naam is Kim Smienk. Ik ben advocaat en MfN-geregistreerd mediator, ik noem mezelf daarom ook wel ‘advocaat-mediator’.

Ik ben gespecialiseerd in relaties tussen cliënten met diversiteit in gender, seksualiteit en relatievorm.

x

Een liefde voor lgbtiq+ familierecht

Mijn liefde voor lgbt+ mediation en familierecht is in 2012 ontstaan toen ik rechten studeerde aan de Universiteit Leiden. In deze periode kwam ik erachter dat ik zelf gay ben. Ik ben me toen uit interesse gaan verdiepen in de juridische kant van ‘niet traditionele familievormen’. Het viel mij op dat lgbt+ familievormen met met andere rechtsregels te maken krijgen dan de ‘man+vrouw’-stellen. Dit bracht mij op het idee van mijn kantoor. En inmiddels sta ik als advocaat-mediator mensen vanuit heel Nederland bij.

Mensen moeten al vaak genoeg hun relatievorm, gender en/of seksualiteit uitleggen, bij mij  is deze uitleg niet nodig.

 

Wat zeggen cliënten over mij?

Als ik aan mijn vraag hoe ze terug kijken op onze gesprekken hoor ik altijd dat mensen mij heel rustig vinden. Dit zorgt ervoor dat ook op de momenten dat de emoties hoog oplopen, mensen zelf rustig blijven. Hierdoor voelen mensen zich veilig bij mij en durven ze zich open te stellen.

Mijn cliënten waarderen mijn rustige houding en kalme manier van praten.

Wat mij verder kenmerkt is dat ik zelf onderdeel uitmaak van de lgbt+ gemeenschap. Hierdoor hoef je me niet uit te leggen wat een polyamoreuze relatie is, wat meerouderschap inhoudt en dat je als vrouwenstel ‘gewoon’ een spuitje bij de Etos gaat kopen voor zelfinseminatie.

 

Kantoor

Als advocaat houd ik kantoor in Vught op het adres Marktveld 26 (5261). Vanuit mijn woonplaats Utrecht reis ik het hele land door. Vandaar dat ik diverse gesprekslocaties heb in het land.

 

Online gesprekken

Ik werk veel met videobellen. Videobellen scheelt reistijd en is flexibel in te plannen. Videobellen kan vaak binnen één week ingepland worden, videobellen in de avonden en op zaterdagen en zondagen is geen probleem. Voor meer informatie over online mediation, lees dit artikel!

 

Kennismaken

Wanneer je mij  inschakelt is het belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij mij en bij onze samenwerking. Daarom kun je altijd vrijblijvend even telefonisch kennismaken. Neem gerust contact op!

Eigenaresse
Lgbt+ familierecht
Finalist VIVA400 Awards 2019
Advocaat en Mediator

Tijdens de Corona periode gaan afspraken online door. Gesprekken kunnen plaatsvinden via videobellen.

×