Over Kim Smienk

Over Kim Smienk

Advocaat-mediator

Mijn naam is Kim Smienk (zij/haar/die/diens). Ik ben advocaat en MfN-geregistreerd mediator, ik noem mezelf daarom ook wel ‘advocaat-mediator’.

Ik ben gespecialiseerd in relaties tussen cliënten met diversiteit in gender, seksualiteit en relatievorm.

x

Een liefde voor lgbtiq+ familierecht

Mijn liefde voor lgbt+ mediation en familierecht is in 2012 ontstaan toen ik rechten studeerde aan de Universiteit Leiden. In deze periode kwam ik erachter dat ik zelf gay ben. Ik ben me toen uit interesse gaan verdiepen in de juridische kant van ‘niet traditioneel familierecht’. Het viel mij op dat lgbt+ familierecht ingewikkeld in elkaar kan zitten. Dit bracht mij op het idee van mijn kantoor. En inmiddels sta ik als advocaat en mediator mensen vanuit heel Nederland bij.

Mensen moeten al vaak genoeg hun relatievorm, gender en/of seksualiteit uitleggen, bij mij  is deze uitleg niet nodig.

 

Trans en intersekse advocaat

Als advocaat treed ik veel op voor trans en intersekse personen. Ik sta ouders van kinderen onder de 16 bij die hun geslachtsregistratie en voornaam willen wijzigen omdat ze trans zijn, mensen die een X in hun paspoort willen en geadopteerde intersekse kinderen met een X op het paspoort en problemen met de geslachtsregistratie op hun geboorteakte.

Ik ben er trots op dat ik inmiddels vele mensen aan een X in hun paspoort heb geholpen.

Ook mensen die geen geboorteakte in Nederland geregistreerd hebben waardoor ze hun geslachtsregistratie niet kunnen wijzigen en mensen die hun voornaam willen wijzigen omdat ze non-binair of trans zijn weten mij gelukkig ook te vinden.

 

Wees niet terughoudend omdat je bang bent voor hoge kosten, veel mensen blijken namelijk in aanmerking te komen voor een toevoeging, dit betekent dat ik je gratis of voor een laag vast tarief kan bijstaan.

Wil je weten of ik iets voor je kan betekenen? Neem dan gerust contact met me op!

 

Wat zeggen cliënten over mij?

Als ik aan mijn vraag hoe ze terug kijken op onze gesprekken hoor ik altijd dat mensen mij heel rustig vinden. Dit zorgt ervoor dat ook op de momenten dat de emoties hoog oplopen, mensen zelf rustig blijven. Hierdoor voelen mensen zich veilig bij mij en durven ze zich open te stellen.

Mijn cliënten waarderen mijn rustige houding en kalme manier van praten.

Wat mij verder kenmerkt is dat ik zelf onderdeel uitmaak van de lgbt+ gemeenschap en veel trans vrienden heb. Hierdoor hoef je me niet uit te leggen wat een polyamoreuze relatie is,  dat het fijn is om te vragen naar voornaamwoorden en dat je als vrouwenstel ‘gewoon’ een spuitje bij de Etos gaat kopen voor zelfinseminatie.

 

Kantoor

Als advocaat houd ik kantoor in Gouda op het adres Fluwelensingel 27 (2806 CB). De openingstijden van mijn kantoor zijn maandag t/m vrijdag tussen o9:00 – 18:00 uur. Mijn cliënten komen daarom vanuit het hele land waardoor veel gesprekken via videobellen plaatsvinden. Vanuit Gouda reis ik naar alle rechtbanken in Nederland.

 

Online gesprekken

Ik werk veel met videobellen. Videobellen scheelt reistijd en is flexibel in te plannen. Videobellen kan vaak binnen één week ingepland worden. Voor meer informatie over online mediation, lees dit artikel!

 

Kennismaken

Wanneer je mij  inschakelt is het belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij mij en bij onze samenwerking. Daarom kun je altijd vrijblijvend even telefonisch kennismaken. Neem gerust contact op!

Eigenaresse
Lgbt+ familierecht
Finalist VIVA400 Awards 2019
Advocaat en Mediator