Wat kost het opstellen van een C-donorovereenkomst?

Wat kost het opstellen van een C-donorovereenkomst?

Wat kost het opstellen van een C-donorovereenkomst?

Wanneer je met behulp van een bekende donor zwanger wil worden is het nodig om een donorcontract op te laten stellen. Zo’n bekende spermadonor wordt ook wel een ‘C donor’ of een ‘donor plus’ genoemd. Mensen noemen het donorcontract daarom wel eens een ‘C-donorovereenkomst’ of ‘C-donorcontract’. Ik ben advocaat (en geen notaris) en stel regelmatig donorcontracten op.

Wanneer je zwanger wordt met behulp van een onbekende donor, dan is het opstellen van een donorcontract niet nodig. Let er wel op dat een onbekende donor een donor is die doneert in een ziekenhuis of kliniek. Deze onbekende donor die ken je niet. Pas als je kind 16 jaar oud is kan je achter de gegevens van deze onbekende spermadonor komen. Wanneer je je donor gewoon niet zo goed kent, is dit dus geen onbekende donor! Deze donor is dan nog steeds een bekende donor waarmee je een donorcontract moet ondertekenen. Ook deze donor wordt door mensen een ‘C-spermadonor’ genoemd.

Niet onbelangrijk zijn de kosten van het laten opstellen van jullie ‘C-donorovereenkomst’. De kosten die ik reken voor het laten opstellen van jullie ‘C-donorcontract’ zijn € 725,-. Dit is inclusief 21% btw, inclusief één of twee (video)gesprekken en inclusief een afspraak om het donorcontract te ondertekenen. Heb je vragen? Neem dan gerust via e-mail of de telefoon (bellen of WhatsApp) contact met me op!