Kun je scheiden tijdens de corona-periode?

Kun je scheiden tijdens de corona-periode?

Kun je scheiden tijdens de corona-periode?

Afgelopen week kreeg ik veel vragen over scheiden tijdens de corona-periode. Hierbij daarom een blog over de meest gestelde vragen over scheidingen in tijden van corona.

Utrecht, door mr. Kim Smienk

Is je kantoor open tijdens de coronacrisis?

Ja! Mijn kantoor is zeker open en ik ben gewoon bereikbaar, via telefoon en e-mail. Gesprekken vinden momenteel alleen niet op kantoor plaats, maar online. In mijn eerdere artikel kun je meer lezen over online mediation.

Kunnen we nog wel scheiden tijdens de coronacrisis?

Ook hierop is het antwoord: ja. Je kunt zeker scheiden tijdens de coronacrisis. Wanneer je gaat scheiden houden we een aantal gesprekken. Deze gesprekken houden we tijdens de coronacrisis niet face to face maar online. Hiervoor heb ik een speciaal beveiligde online mediationkamer. Ik heb inmiddels zo veel gesprekken online gehouden dat ik kan zeggen dat er niet veel verschil is tussen face to face mediation en online mediation. Online mediation is daarom een heel goed middel om toch tijdens de coronacrisis je scheiding te kunnen ‘regelen’.

Loopt een scheiding vertraging op door het coronavirus?

De gesprekken die we houden voor het ‘regelen’ van jullie scheiding lopen geen vertraging op. Deze gesprekken houden we namelijk gewoon online en kunnen op korte termijn starten.

Tijdens de corona periode kun je gewoon scheiden. Een scheiding loopt momenteel geen vertraging op.

Het aanvragen van de scheiding gebeurt bij de rechtbank. Door het coronavirus kan de behandeling van de echtscheiding wat langer duren. Maar het werk bij de rechtbanken staat niet stil, er wordt wel gewerkt door rechters. Normaal gesproken (dus voor de corona periode) duurt het vier tot zes weken voordat we een rechter de echtscheiding heeft behandeld. De ervaring leert dat het nu ongeveer zes weken duurt voordat een echtscheiding is behandeld door een rechter. Echt vertraging lopen we daarom niet op.

Conclusie

Je kunt dus gewoon scheiden tijdens de corona periode. Neem daarom gerust contact met me op voor een kennismaking!